Curs d’Estiu en Future Materials in Fashion
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: COLOUR ME IN | Fashion

Col·lecció: COLOUR ME IN

Sol·licitar informació

Curs d’Estiu en Future Materials in Fashion

Edició:

Idioma: Anglès

Duració: 1 setmana

Data d'inici: 5 de juliol de 2021

Horari: Dilluns a divendres, 9.30-13.30h y de 15.00-19.00h

Crèdits: 5*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 1.250€ (Taxa de matrícula 500€ + taxa de curs 750€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Summer Course en Future Materials explora i analitza nous materials i l’ús que dissenyadors, emprenedors i organitzacions poden fer d’ells dins d’un sistema de moda sostenible.

La indústria de la moda es troba avui en un moment crucial per l’impacte de les noves tecnologies. Es necessita un nou sistema positiu, que aposti per la innovació i anticipi les necessitats i els reptes que ens planteja el futur en aspectes com sostenibilitat o impacte ambiental.

Entre els principals temes d’aquest curs està la recerca dels possibles estils de vida i situacions futures, relacionats amb la selecció de materials avançats i adequats per a aquestes noves situacions que suposin un avanç en disseny, enginyeria i arquitectura.

Estudiante bordando telas innovadoras en el Summer Course in Future Materials in Fashion: Lifestyle, trends and design
Curso d'Estiu en Future Materials in Fashion

Objectius

– Estudiar les micro / macro tendències actuals i futures en la cultura, el disseny i la societat

– Conèixer els escenaris de cara al futur i replantejar els dissenys en conseqüència

– Aprofundir en els materials i teixits intel·ligents aplicats al disseny

– Valorar el procés creatiu mitjançant el treball actiu en grup

– Millorar el prototipat ràpid per aclarir els conceptes i obtenir un feedback útil

– Utilitzar els materials del futur per transmetre conceptes clau

– Recopilar i transmetre conceptes en el treball final

Metodologia

El curs s’ha dissenyat amb una estructura que inclou casos pràctics, tallers dinàmics, classes pràctiques, excursions i xerrades professionals, que ofereixen una sòlida base perquè els professionals segueixin un plantejament multidisciplinari en les seves carreres.

Aquest curs comença amb la identificació dels conceptes i les oportunitats clau en les tendències dels estils de vida, la creació d’storytelling mitjançant la investigació per Internet, l’adopció d’un plantejament obert i experimental amb els principals materials i, finalment, amb l’ús d’eines per cocrear un producte viable i un treball final.

El curs s’impartirà a l’IED, tot i que cal tenir en compte l’ajustat calendari per a les excursions que es realitzaran durant la setmana. És important destacar la col·laboració entre l’IED i diversos centres de recerca com Materfad (Disseny Hub Barcelona), entre d’altres, per promocionar la possibilitat d’utilitzar materials innovadors i assolir així l’objectiu del curs.

Perfil de l'estudiant

El curs està dirigit a professionals creatius que provinguin de diferents disciplines dels àmbits de la moda, que vulguin millorar les seves habilitats en innovació i tendències de cara al futur, aplicant un plantejament competitiu al disseny. Es requereixen aplicacions de disseny avançades. Perquè puguin participar estudiants de tots els països, el curs s’impartirà en anglès (tot i que ajudarà tenir coneixements bàsics d’espanyol).

Requisits previs

Els candidats hauran d’enviar el seu CV i una carta de presentació per poder matricular-se. Els participants que puguin acreditar que estan en possessió d’una titulació universitària o equivalent podran accedir als programes. Els candidats que no tinguin la titulació universitària requerida podran accedir a alguns dels programes pels seus mèrits professionals. En aquest cas, l’IED Barcelona decidirà, al seu criteri exclusiu, quin tipus de certificat se’ls lliurarà.

COORDINADOR

MAYA MCCARTHY

Va acabar els seus estudis artístics entre Roma i Madrid abans d’adquirir experiència com decoradora d’interiors per a l’editorial Maeva i la Fira del Llibre del Retiro i com a estilista per al diari espanyol El País. També s’ha especialitzat com a dissenyadora de moda per a marques com Chitton, Carolina Herrera, Purificación García, Zara, Sfera, Don Algodón i Bershka. Actualment treballa a Barcelona com a Responsable de Mòduls de Cultura de Moda a les BA Hons Fashion Design i Fashion Marketing & Communication a l’IED. La seva dedicació rau en descobrir les influències visuals emergents del segle XX a l’època actual. També comparteix la seva dedicació a l’IED en el màster en Fashion Costume i en el de Fashion Marketing Communication.

Linkedin Maya McCarthy

Altres Cursos Relacionats

Postgrau en Trends Research
Més info +
Curs d'estiu en Fashion Trends Investigation
Més info +

Noticies relacionades

FOODTURE BARCELONA 2020
Més info +
El Grup IED arriba a Bilbao
Més info +
Inaugurem Point Two, un espai tecnohumanista dedicat a la investigació aplicada al disseny
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat