Curs d’Estiu en Experimental Jewellery Design
EXPLORE IED BARCELONA
 

Curs d’Estiu en Experimental Jewellery Design

Edició:

Idioma: Anglès

Duració: 3 setmanes

Data d'inici: 5 de juliol de 2021

Horari: De dilluns a divendres de 9.30h a 15.00h + 4 tardes de 16.00h a 18.30h

Crèdits: 10

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 3.100€ (Taxa de matrícula 1.000€ + taxa de curs 2.100€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Summer Course en Experimental Jewellery Design proporciona als estudiants una metodologia específica al voltant de com pensar, definir, representar i materialitzar un nou concepte de peça de joieria.

L’objecte joia està evolucionant. Pot tenir altres funcions més enllà de l’ornamental? La joia és un complement del nostre vestuari, ens representa o representa alguna cosa que volem ser o volem comunicar.

El curs aprofundeix en l’estudi de la joieria a través de la història, l’anàlisi de tendències en camps com el disseny de producte o la moda, de materials, volums i morfologies, aplicant la metodologia de design thinking en el procés.

Joya diseñada con Rhino Gold en el Summer Course in Experimental Jewellery Design
Projecte del Curs d'Estiu en Experimental Jewellery Design

Objectius

– Estudi de l’evolució de la joia al llarg de la història.

– Estudi de les tendències actuals en diferents camps de la moda i del disseny de producte.

– Treballar en diferents metodologies del Design Thinking.

– Analitzar els diferents materials que s’utilitzaran per a la realització de la nostra joia: Teixit, cartró, paper, planxes de material plàstic, fusta.

– Estudi del volum i de les morfologies complexes.

– Desenvolupar un procés de disseny complet des de la investigació fins a la realització d’un prototip.

– Estudiar el software Rhino Gold per a poder realitzar un segon projecte que es podrà imprimir en 3D.

Metodologia

– Les dues primeres setmanes s’enfoquen sobretot en el procés del disseny. Es realitzen diferents metodologies per a reconèixer les bones idees i com materialitzar-les en un projecte concret relacionat amb el món de la joieria. Es plantegen diferents materials (teixits, plàstics, fustes …) Aquest procés de disseny comporta donar un gir a la funció d’una joia. Es proposa un brief relacionat amb alguna institució, personatge o espai concret i es dissenya una joia per algú extern.

-En les dues últimes setmanes s’introdueix el programari de Rhino Gold per poder realitzar un anell en digital i poder realitzar la impressió 3D. Seguint la metodologia utilitzada en les dues primeres setmanes per definir nous conceptes, es proposa en aquest cas realitzar un anell que es pugui imprimir en una impressora 3D. Es realitzaran diferents classes amb el programa Rhino Gold per poder arribar a tenir un arxiu per imprimir en una impressora 3D.

Perfil de l'estudiant

El curs està dirigit tant a estudiants de disseny com a llicenciats, o professionals que vulguin viure una nova experiència formativa on posar en pràctica les seves habilitats creatives dins el món de la joieria.

Serà necessària la presentació d’un CV i una carta de motivació per a la inscripció. En el cas en què algun dels requisits sol·licitats per a l’admissió no es compleixi, l’escola avaluarà cada un dels casos singularment, reservant-se el dret de convocar l’aspirant a una entrevista personal.

COORDINADOR

ANA MIR

Ana és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València (1987-1992) i Master en Disseny Industrial per la Central Saint Martins School of Arts and Design de Londres 1992 – 1994 (va ser premiada amb una beca de l’IMPIVA). Entre 1996-1999 col·labora amb l’arquitecte Oscar Tusquets. Ana ha dirigit tallers i ha donat conferències en escoles, universitats i institucions internacionals.

 

Altres Cursos Relacionats

Curs d'estiu en Disseny de Joies
Més info +
Curs d'estiu en Assessoria d'Imatge i Personal Shopper
Més info +
CSP en Assessoria d'Imatge i Personal Shopper
Més info +
Curs d'estiu en Fashion Trends Investigation
Més info +
Curs d'Estiu en Future Materials in Fashion
Més info +

Noticies relacionades

L’IED va tanca la 080 Barcelona Fashion
Més info +
JUNE IS DESIGN, JUNE IS IED
Més info +
Fashioners of the World 2018
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable: Istituto Europeo Di Design, S.L B-80813959

Finalitat: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

Aquesta és la finalitat bàsica del formulari

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes les condicions legals

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes rebre informació comercial

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació):

- Dades identificatives

- Dades acadèmiques i professionals

Aquesta informació és necessària per a realitzar les finalitats que es descriuen en l'anterior apartat, en cas contrari no podrem informar-lo, ni tramitar la seva matrícula o expedient acadèmic.

Destinataris de les teves dades:

T'informem que a la teva informació accedeixen certes entitats d'acord amb regulacions de llei que ens obliguen a comunicar les teves dades personals.

Així mateix, previ el teu consentiment exprés cediríem les teves dades a entitats integrants del grup a què pertany Istituto Europeu di Design, SL, ia aquelles que puguin ser del teu interès un cop establerta la relació comercial amb tu, i es pot consultar cessionaris a la seu de Istituto Europeu di Design, SL, amb l'única finalitat d'informar-te de les nostres ofertes i serveis.

Drets:

Si ho desitja tens dret a accedir, rectificar, cancel·lar ja oposar a aquells tractaments que no vulguis, per això hauràs d'enviar un escrit a l'adreça dalt indicada oa l'adreça de correu electrònic: baja@madrid.ied.es, adjuntant una fotocòpia del seu DNI o NIE i indicant en l'assumpte "Protecció de Dades".

Si necessites més informació pots consultar aquí