Diploma IED en Business Design
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: NAVIA: La gent, la ciutat, el mar | Management

Diploma IED en Business Design

Sol·licitar informació

Diploma IED en Business Design

Idioma: Anglès

Duració: 3 anys

Data d'inici: Octubre de 2019

Crèdits: 180 *

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: A partir de 13.700 euros anuals.
Consulta les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

T’agradaria realitzar estudis per desenvolupar les teves habilitats creatives però no et vols dedicar a cap disciplina artística? T’agrada l’àmbit del disseny però mai has estudiat cap metodologia?

Actualment l’àmbit empresarial està incorporant habilitats creatives per desenvolupar productes, serveis i marques que s’adaptin a les necessitats d’una societat en constant canvi. Algunes de les millors empreses han incorporat metodologies de disseny per orientar la direcció i les estratègies de les corporacions.

El Diploma in Business Design és la resposta formativa de l’IED Barcelona als reptes que planteja un mercat globalitzat en el qual les empreses orientades al disseny, les consultories, els estudis de disseny i les agències de comunicació precisen de professionals que puguin combinar creativitat, business, tecnologia i aptituds professionals, mostrant també una actitud emprenedora.

Es tracta d’un curs innovador i únic en el qual s’aborda la distància entre el disseny, les empreses i la tecnologia i que forma als professionals creatius del futur. Suposa una excel•lent oportunitat perquè els estudiants es desenvolupin professionalment amb un sistema de formació creatiu, pràctic, professional, interdisciplinari i internacional amb un equip docent format per reconeguts professionals que treballen amb reptes reals.

Design Thinking and Co-creation

Objectius

El curs en Business Design és un Diploma IED únic i altament innovador que uneix disseny, business i tecnologia per formar als professionals creatius del futur. 

El primer any se centra en els fonaments del disseny, el business i la tecnologia. Els estudiants exploren el disseny a nivell gràfic, de producte i com a element clau en la comunicació. A més, s’acosten al concepte de disseny “centrat en l’usuari” aprenent a detectar i a definir les necessitats de les persones destinatàries del procés de disseny i experimentant un primer acostament al prototipat, a partir de materials, formes i volums. Respecte al business, se centren en com trobar solucions innovadores a reptes complexos, analitzant aspectes socials i legals vinculats a aquests així com les tendències globals que els influencien. També aprenen l’evolució de les noves tecnologies, donant els primers passos en temes de programació enfocada a l’experiència d’usuari. 

El segon any aprofundeix en la fase de recerca i prototipat de producte i en familiaritzar als estudiants amb els conceptes d’experiència d’usuari i de disseny de serveis amb la finalitat d’adquirir una visió completa del procés de disseny com a instrument central de gestió en empreses de qualsevol àmbit. D’altra banda, els estudiants se centren en el procés de generació i definició d’idees alhora que aprofundeixen en els aspectes rellevants per a la gestió de la part de business: legals, financers, de branding i de comunicació, posant l’accent al món digital. Alhora que descobreixen la influència de les tendències globals com a instrument per anticipar-se i gestionar el canvi sota l’aspecte tecnològic, s’acosten encara més a instruments claus per a la interactivitat i la funcionalitat dels seus prototips, experimentant tant amb sensors com amb el disseny d’aplicacions. Un primer acostament a frameworks com Lean-Startup i a les tècniques agiles de management completen la visió de gestió de projectes d’innovació. 

Al llarg del tercer any, els estudiants es dediquen a l’exploració del disseny a un nivell més intangible, de definició d’estratègies, de prototipat de serveis, d’anàlisis de disseny i, en la part de business i tecnologia, centrant-se en la definició i implementació de processos d’innovació. Finalment, han d’aplicar tots els coneixements adquirits al llarg dels tres anys del curs en el desenvolupament del seu projecte final, en el qual es demana investigar, definir i presentar propostes i solucions d’un repte real d’empresa. Amb la finalitat de que estiguin preparats per sortir al món laboral, els estudiants toquen també temes de personal branding, per així aprendre com desenvolupar la seva pròpia marca personal.

Al final dels tres anys els alumnes estan capacitats per treballar en equips multidisciplinaris, tant de disseny com d’altres àmbits, en els quals podran aportar una mirada completa pel que fa a la gestió del procés, la implementació i la valoració de la viabilitat del mateix. El perfil que pretén formar el curs, troba idealment el seu lloc en consultories de disseny estratègic, disseny de servei, disseny de producte digital i no digital així com en startups o tot tipus d’empresa que estigui implementant estratègies i processos d’innovació.

Metodología

El Diploma in Business Design ofereix als estudiants l’oportunitat de desenvolupar-se mitjançant una metodologia d’aprenentatge molt pràctica i creativa. El pensament de disseny o design thinking no solament s’imparteix com a assignatura, sinó que està present en tot el procés d’aprenentatge dels estudiants alternant fases de treball “divergent”, en les quals han d’aprendre a analitzar el context en el qual es mouen, detectar oportunitats i generar idees, a fases de treball “convergent”, en les quals han de trobar i proposar solucions, validar-les i implementar-les. Així mateix, l’aprenentatge hands-on és parteix integrant de l’experiència dels estudiants als qui se’ls demana una participació activa en les activitats didàctiques, alternant constantment inputs teòrics amb exercicis pràctics. Tot això es desenvolupa en un ambient interdisciplinari i internacional on es fomenta una alternança entre el treball i la reflexió individual amb el treball col•laboratiu d’equip. Tots els docents del curs són professionals en actiu que treballen en reptes reals de la indústria.

Aquest Diploma IED es fonamenta en el learning-by-doing, capacitant a l’alumne en diferents habilitats, entre les quals destaquen el pensament crític i estratègic, la identificació d’oportunitats i insights, la creativitat basada en el procés de disseny, la conceptualització, el prototipat físic d’idees i conceptes, la gestió de projectes, la negociació, la capacitat de moure’s amb agilitat en un entorn canviant així com de col•laboració i comunicació, entre unes altres.

Sortides Laborals

Una vegada acabat el curs l’alumne és capaç de dissenyar i gestionar estratègies en els diferents àmbits d’una empresa per crear valor agregat a un negoci i incrementar els seus beneficis. Està preparat per assumir aquestes funcions dins d’una empresa directament o des d’una consultoria o estudi de disseny estratègic.

La seva formació li permet treballar en departaments d’innovació per gestionar la incertesa del futur i incorporar estratègies d’innovació. Desenvolupa també una mentalitat emprenedora que li permet dissenyar negocis o startups de nova creació.

Té les habilitats necessàries per treballar a nivell internacional en disseny de servei, disseny estratègic, innovació, emprenedoria així com en el camp de la comunicació, tant en empreses com en consultories, agències o estudis.

Ex alumnes IED MANAGEMENT treballen a:

Diesel Iberia, Mango, H Magazine, Surgery, Bread&Butter, Carion Wester, Harrods, Inditex, Net-a-porter, Reebok, XXL, Equipo Singular, Levi’s Strauss Iberia, Stopstealingmylook.com, Hebe Media London, Modelmanagement.com, Carin Wester Stockholm, Superga Turin, Surgery PR London, Springstudios.com London, McGregor Fashion Group Amsterdam, Desigual Barcelona, etc.

Empreses

El curs potència la cultura del projecte amb empreses per solucionar la distància entre formació i món laboral. Els alumnes no només estudien la metodologia i les eines de les disciplines sinó que també aprenen a treballar i a relacionar-se amb briefings i clients reals.

Empreses amb les que l’àrea ha col·laborat: Levi’s Strauss Iberia, Reebok, Ailanto, MODAFAD, Desigual, The Brandery, Maians, Jose Castro, Friday’s Project, lkxa “La Caixa”, Habaluc, Yerse, Mariona Gen, Privalia, among others.

COORDINADOR

ENRIC BAYÓ

Llicenciat en Enginyeria Industrial per la UPC i Master en Business Administration per ESADE. La seva carrera professional s’ha enfocat a ajudar a les empreses a ser més innovadores, tant en el sector públic com en el privat. Actualment, és Head of Innovation Management at ACCIÓ (l’Agència Catalana per la Competitivitat de l’Empresa).

La seva principal responsabilitat és ajudar a les empreses a incorporar la innovació en el seu dia a dia, fent que el procés de convertir les oportunitats en valor parteix de l’ADN de les empreses catalanes. Les seves àrees d’especialitat són: Estratègia, Innovation Management, Supply Chain Management, Information Technologies i Project Management.

Crèdits

La planificació didàctica de tots els cursos Diploma IED es basa en els criteris que marca l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). El Diploma IED adopta un sistema de crèdits que segueix l’estructura dels European Credit Transfer System (ECTS). El Diploma IED és un títol privat propi.

Altres Cursos Relacionats

Diploma IED en Creative Advertising and Branding
Més info +
BA (Hons) Fashion Marketing and Communication
Més info +

Noticies relacionades

Dissenyant al CERN el futur de la humanitat
Més info +
Reflexions sobre el disseny i la dona a TEDxBarcelona Women
Més info +
Docents de l’IED guanyen Red Dot Awards i premis ADI FAD 2018
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable: Istituto Europeo Di Design, S.L B-80813959

Finalitat: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

Aquesta és la finalitat bàsica del formulari

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes les condicions legals

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes rebre informació comercial

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació):

- Dades identificatives

- Dades acadèmiques i professionals

Aquesta informació és necessària per a realitzar les finalitats que es descriuen en l'anterior apartat, en cas contrari no podrem informar-lo, ni tramitar la seva matrícula o expedient acadèmic.

Destinataris de les teves dades:

T'informem que a la teva informació accedeixen certes entitats d'acord amb regulacions de llei que ens obliguen a comunicar les teves dades personals.

Així mateix, previ el teu consentiment exprés cediríem les teves dades a entitats integrants del grup a què pertany Istituto Europeu di Design, SL, ia aquelles que puguin ser del teu interès un cop establerta la relació comercial amb tu, i es pot consultar cessionaris a la seu de Istituto Europeu di Design, SL, amb l'única finalitat d'informar-te de les nostres ofertes i serveis.

Drets:

Si ho desitja tens dret a accedir, rectificar, cancel·lar ja oposar a aquells tractaments que no vulguis, per això hauràs d'enviar un escrit a l'adreça dalt indicada oa l'adreça de correu electrònic: baja@madrid.ied.es, adjuntant una fotocòpia del seu DNI o NIE i indicant en l'assumpte "Protecció de Dades".

Si necessites més informació pots consultar aquí

Per continuar utilizant la pàgina web, accepti l'ús de les cookies. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close