Postgrau en Design for Innovation Strategy
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: NAVIA: La gent, la ciutat, el mar | Management

Projecte: NAVIA: La gent, la ciutat, el mar

Sol·licitar informació

Postgrau en Design for Innovation Strategy

Edició:

Idioma: Anglès

Duració: 3 mesos

Data d'inici: 18 de gener de 2021

Horari: Dimarts, dimecres, dijous i divendres alterns, de 18.30h a 22.40h

Crèdits: 30*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 6.300€ (Taxa de matrícula 2.000€ + taxa de curs 4.300€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Postgrau en Design for Innovation Strategy ofereix les metodologies i eines específiques del disseny i la innovació per a identificar noves oportunitats de negoci i crear solucions de valor.

Tendències mundials com els canvis tecnològics, el creixement de la població, l’escassetat de recursos o el canvi climàtic suposen importants reptes per a les empreses. Una estratègia basada en la innovació és fonamental per al creixement sostenible a llarg termini. I, en aquest sentit, el disseny juga un paper clau en la promoció i facilitació d’innovació.

El Postgrau forma a líders capaços de gestionar complexos processos de disseny i assumir nous reptes que fomentin la innovació. A tal fi, el programa proposa una metodologia dinàmica i un enfocament pràctic al voltant de l’anàlisi, intercanvi d’informació i discussió de casos, a més d’incloure conferències, xerrades i workshops.

Estudiantes innovando en el Postgrado de Design for Innovation Strategy
Postgrau en Design for Innovation Strategy

Objectius

L’objectiu del curs és oferir els coneixements necessaris amb la finalitat d’entendre i utilitzar el disseny com una eina estratègica per expressar i promoure la innovació. Amb el curs es pretén formar a professionals que liderin la gestió de processos de disseny complexos i assumeixin nous reptes a fi d’explotar oportunitats aplicant el coneixement i les metodologies per fomentar la innovació: 

. Dotar als participants d’una sèrie d’habilitats per promocionar, desenvolupar i gestionar la innovació a través del disseny, tant en un projecte com dins d’una organització. 

. Oferir els coneixements i les eines metodològiques necessàries per desenvolupar i gestionar projectes d’innovació, des de la creació de nous productes i serveis fins a la de nous models de negoci o redefinint processos, sempre des de la perspectiva del design thinking. 

. Entendre les metodologies i els processos de disseny que permeten posar en pràctica les idees.
Des d’un punt de vista crític, el curs ofereix les habilitats necessàries per poder qüestionar els procediments establerts, identificar oportunitats i aplicar estratègies d’innovació mitjançant la creativitat i el disseny, integrant tot el coneixement implicat en el procés d’innovació. 

Metodologia

Els postgraus intensius de l’IED Barcelona proposen una metodologia dinàmica en la qual el curs serveix com a laboratori d’anàlisi i intercanvi d’informació i debat de casos. Els participants tenen l’oportunitat de compartir experiències amb els ponents, en un entorn de diàleg proper que serveixi com a punt de trobada del seu coneixement actual i de les seves aspiracions de carrera en el futur. 

El curs segueix un plantejament pràctic i es combina amb classes magistrals i conferències. Els estudiants poden aprendre i experimentar amb els professors en un entorn de col·laboració proper. L’expectativa és que les classes es converteixin en tallers actius amb una metodologia pràctica utilitzant el contingut teòric impartit pels professors.

El programa s’aplica en un entorn dinàmic, combinant diferents tipus de classes per a un major enriquiment professional: 
.Presentacions en les quals professionals de prestigi exposen temes que posteriorment s’analitzen sobre la base d’estudis de casos. 
.Sessions de debat i anàlisi per parlar sobre diferents models de treball, metodologies, eines i aplicacions. 
.Classes tècniques sobre eines i recursos impartides per professionals de prestigi del sector. 

Per aplicar els nous coneixements adquirits durant el curs, els estudiants realitzan dos projectes de recerca que inclouen les fases d’anàlisis, desenvolupament, pla d’aplicació i presentació de resultats. 

El Projecte 1 es realitza en grups per experimentar i analitzar els potencials beneficis del treball dinàmic en un equip multidisciplinari. Està orientat a la preparació i experimentació per al segon.

El Projecte 2 també es realitza en grups i serà el principal projecte del curs. L’objectiu és aplicar totes les metodologies i coneixements adquirits durant el curs, treballant en problemes reals definits per les empreses col·laboradores.

 

Competències 

La metodologia permet als estudiants desenvolupar les seves habilitats per fer front a projectes en el futur en l’àmbit del disseny i la innovació: 

ESTUDI DELS USUARIS 
Capacitat d’anàlisi i pensament crític aplicat a l’estudi dels usuaris. 
Aplicació d’eines de recerca per a la detecció i anàlisi de tendències (socials, tecnològiques i econòmiques). 
Coneixement d’eines d’estudi dels usuaris per detectar necessitats latents. 

INNOVACIÓ DE PRODUCTES I SERVEIS 
Coneixement de les principals tècniques i eines per a la innovació en disseny de productes i serveis.
Capacitat creativa i innovadora per dur a terme projectes basats en un profund enteniment de l’ésser humà en el seu entorn econòmic, social i psicològic. 
Domini del llenguatge i les metodologies bàsiques per al disseny de productes i serveis.

IDENTIFICACIÓ D’OPORTUNITATS DE NEGOCI 
Coneixement d’estratègies per identificar oportunitats i crear nous models de negoci.
Capacitat per analitzar i mostrar informació basada en recerques qualitatives. 
Domini de les eines per generar i mostrar nous models de negoci. 
Coneixement dels mètodes del design thinking i les eines d’aplicació en entorns empresarials.

INTEGRACIÓ DEL MERCAT LABORAL EN L’ÀMBIT DEL DISSENY I LA INNOVACIÓ 
Integració ràpida en el mercat laboral mitjançant el coneixement de funcions i processos creatius a nivell intern que s’utilitzen en projectes de disseny i innovació. 
Autonomia i seguretat en la presentació de projectes.
Major coneixement de les metodologies del disseny per desenvolupar estratègies d’innovació en les empreses.

Perfil de l'estudiant

– Graduats i llicenciats en qualsevol disciplina del disseny, enginyers, arquitectes i professionals del màrqueting, la comunicació i l’empresa.
– Especialistes en màrqueting i comunicació 
– Professionals de l’àmbit dels negocis i planificació estratègica 
– Emprenedors i industrials de múltiples sectors que busquen un nou plantejament per als seus processos de producció, tècniques i metodologies per replantejar l’enfocament del seu negoci.
– Altres professionals amb experiència demostrable en el camp del disseny, la innovació o el màrqueting.

Sortides Laborals

Els participants adquireixen els coneixements per treballar en companyies i organitzacions de diferents àmbits desenvolupant algunes de les següents funcions: 
. Coordinar i desenvolupar processos d’innovació en disseny i implementar-los com a eina estratègica. 
. Identificar oportunitats de negoci mitjançant les metodologies adquirides. 
. Visió estratègica per a la conceptualització i desenvolupament de nous productes i serveis. 
. Gestió i promoció de la cultura creativa en el sí de l’empresa 
. Tenir les capacitats i la visió per treballar en equips multidisciplinaris

 

COORDINADOR

GUIDO CHAROSKY

Cofundador Drop-Design for Innovation, consultora d’innovació enfocada a la creació de productes i serveis excepcionals, centrades en l’experiència d’usuari i el model de negoci. Dissenyador industrial per la Universitat de Buenos Aires, Màster (DEA) en Projectes d’Innovació per la Universitat Politècnica de Catalunya i Postgrau en Gestió d’Empreses a l’Escola d’Organització Industrial.

Prèviament va treballar Experience Design Lead en HP i com Design & Innovation Manager a la consultora Loop Business Innovation. És professor de l’IED des de l’any 2008 i director de l’Innovation Lab de l’MBA d’ESADE.

Posseeix una àmplia experiència en diferents camps del disseny i la innovació en diversos sectors: electrònica de consum, béns d’equip, joguines, tecnologia, serveis, packaging i gran consum. Ha col·laborat amb empreses multinacionals, pimes i startups i ha realitzat projectes a Argentina, Estats Units, Espanya, Anglaterra, Itàlia i Dubai. Ha escrit articles per a revistes i congressos internacionals.

El seu treball ha estat publicat en diferents revistes i diaris, i ha obtingut premis de disseny a Alemanya, Estats Units, Argentina, Espanya i Japó.

 

Crèdits

La planificació didàctica de tots els cursos IED Master es basa en els criteris que marca l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). IED Master adopta un sistema de crèdits que segueix l’estructura dels European Credit Transfer System (ECTS). IED Master expedeix exclusivament títols privats propis. Calendari: del 17 de gener al 10 d’abril de 2014

Altres Cursos Relacionats

CSP en Project Management per a Empreses Creatives
Més info +
Foundation in Global Design
Més info +

Noticies relacionades

Dissenyant al CERN el futur de la humanitat
Més info +
Reflexions sobre el disseny i la dona a TEDxBarcelona Women
Més info +
Docents de l’IED guanyen Red Dot Awards i premis ADI FAD 2018
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat