Master en Disseny de Sportswear
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Síntesi | Visual

Projecte: Síntesi

Sol·licitar informació

Master en Disseny de Sportswear

Edició:

Idioma: Espanyol

Duració: 6 mesos

Data d'inici: 20 de gener de 2022

Horari: Dilluns a divendres, de 18.30h a 22.40h

Crèdits: 60*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 12.600€ (Taxa de matrícula 2.500€ + taxa de curs 10.100€).
                    Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

La indústria de la moda demanda cada vegada més professionals especialitzats en disseny de roba esportiva, un producte de gran consum l’ús del qual va més enllà de la pràctica d’un esport. Per a resoldre els nous reptes d’aquesta indústria, el Master en Disseny de Sportswear ofereix una formació especialitzada que va des del disseny de roba tècnica o active fins a un concepte molt més sport i urbà, depenent de cada necessitat.

Des de l’ergonomia i el disseny, el patronatge especialitzat, les tendències en color i textures fins a la innovació en materials tèxtils, els alumnes aprendran les particularitats del disseny de moda aplicades al Sportswear i el Activewear. Amb una visió teòrica i pràctica, complementada amb l’intercanvi amb empreses i professionals del sector, els assistents al Master adquiriran totes les eines per a desenvolupar el seu treball en aquesta especialitat on moda i esport estan en tan perfecta harmonia.

Proyecto adobe del Master en Diseño de Sportswear
Projecte del Master de Disseny de Sportswear

Objectius

– Aportar els coneixements específics del sector perquè els professionals formats en el món del disseny de moda, la producció de moda i tèxtil i el disseny de producte, puguin desenvolupar-se professionalment en un àmbit tan específic com és el de la roba esportiva.

– Desenvolupar continguts relacionats amb el disseny, desenvolupament i producció de peces esportives.

– Desenvolupar una col·lecció de Sportswear / Activewear, entenent que tota col·lecció neix des d’un concepte, una idea, una necessitat i evoluciona durant el procés de disseny fins a trobar la millor solució en el producte final.

– Adquirir fonaments sòlids per a abordar professionalment el món de la moda esportiva des del coneixement, anàlisi, selecció de materials tècnics, patronatge especialitzat per a peces esportives i mitjans de producció.

– Identificar i entendre les propietats tècniques de cada teixit, formant professionals amb una capacitat i sensibilitat que transmetin nous valors i conceptes als seus futurs clients.

  • Adquirir els coneixements en màrqueting i comunicació, anàlisi de mercat, identificació d’usuari i necessitats.

Metodologia

El Master en Sportswear combina l’adquisició de coneixements teòrics específics del sector d’indumentària esportiva per a Sportswear i Activewear amb un fort aspecte pràctic, amb l’objectiu d’aplicar els coneixements adquirits en l’aplicació concreta al disseny i producció de peces esportives. Les activitats didàctiques inclouen una fase pràctica de tallers, visites a empreses del sector, treballs en grup i masterclass amb professionals, intercalades amb la fase projectual i la revisió dels treballs. 

L’estudiant experimentarà el treball en el taller seguint de forma pràctica les diferents etapes de producció d’una peça esportiva, des d’entendre les necessitats de l’usuari, els requeriments tècnics que d’aquestes necessitats deriven, el procés de disseny creatiu, la selecció de materials, el patronatge, i les tècniques de confecció específiques del sector. Totes les fases de producció d’una peça esportiva s’aprendran a través d’exercicis pràctics i de l’assistència de professionals del sector, i en cadascuna d’elles s’aplicarà una metodologia interdisciplinària que permet a l’alumne interactuar, representar i resoldre plantejaments depenent de les particularitats de cada projecte. 

L’expressió individual de la seva sensibilitat com a dissenyadors també és un factor clau de la metodologia del curs. El Treball Final de Master, que integra tots els coneixements del curs, es desenvoluparà de forma personal, i cada alumne haurà de crear i produir la seva pròpia col·lecció de moda, des del concepte fins a les peces acabades, incloent la seva presentació. Les presentacions de tots els projectes són comentades i analitzades en grup, per tant, l’alumne aprèn a presentar i exposar en públic les seves propostes, tenint un feedback constructiu.

Perfil de l'estudiant

El Master està dirigit a llicenciats i diplomats en disciplines vinculades al disseny de moda i disseny de producte amb experiència en el sector de la moda que vulguin especialitzar-se en el camp de la roba esportiva, especialment en el Sportswear i l’ Activewear.

També a aquells diplomats i professionals amb experiència en àmbits relacionats amb la producció d’indumentària, com a patronistes, tècnics i enginyers tèxtils, responsables de producció o altres disciplines afins amb visió artística i creativa que vulguin especialitzar-se en el camp de la indumentària esportiva.

Sortides Laborals

L’exercici professional que els alumnes puguin desenvolupar després del Master estarà molt lligat a la seva formació i experiència anterior, que enriquirà i ampliarà les seves possibilitats professionals en el camp de la moda.

Els alumnes que realitzin aquest curs podran aportar valor amb la seva experiència professional en diferents empreses del sector tèxtil, la moda i concretament en el desenvolupament i disseny de roba esportiva. Podran exercir com a dissenyadors de peces esportives de Sportswear i Activewear, tant en departaments creatius en marques de moda, com en empreses productores de confecció de tèxtils, o com a dissenyadors independents emprenent els seus propis projectes.

COORDINADOR

ALFONSO DIESTRO

Graduat en Il·lustració per l’Escola d’Arts Aplicades Llotja, Diplomat en disseny de Moda i Tèxtil i Master de Calçat i Complements per l’ IED Barcelona. Dissenyador de roba esportiva, calçat i accessoris.

Des de fa més de catorze anys, treballa per a empreses internacionals en el sector del disseny de moda i producte esportiu, aportant creativitat i versatilitat. El respecte i la passió pel disseny de producte el porten a treballar en projectes de calçat sport/casual per a Pirelli Pzero, McLaren F1 i Formula1. D’altra banda, dissenya col·leccions de roba sport/activi per a Best Kitesurf, Pachá Sport i Moov Athletics entre altres. Va ser dissenyador responsable del departament Desigual Sport, realitzant disseny de roba tècnica esportiva i Sportswear, accessoris i calçat.

Les noves tecnologies aplicades al producte, la cerca d’un disseny sempre original i avantguardista són el seu major objectiu. Apassionat de la seva professió, és amant de nous reptes i entén el disseny com un mitjà d’expressió amb el qual realitzar-se.

 

Altres Cursos Relacionats

Curs d'Estiu en Disseny de Producte Esportiu
Més info +
Master en Disseny de Moda
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat