Master en Service Design
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: La Violeta | Visual

Projecte: La Violeta

Sol·licitar informació

Master en Service Design

Edició:

Idioma: Anglès

Duració: 6 mesos

Data d'inici: 16 de gener de 2020

Horari: Dilluns a divendres, de 18.30h a 22.40h

Crèdits: 60*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 15.200€ (Taxa de matrícula 3.900€ + taxa de curs 11.300€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Master en Service Design té com a objectiu desenvolupar i reutilitzar les habilitats que ja han adquirit els dissenyadors, així com ajudar-los a desenvolupar recursos complementaris que recolzin el seu treball amb complexitat estratègica i humana en un context de servei.

Què vol dir disseny per al servei? Fins ara, els acadèmics i professionals del service design ho han definit principalment des de tres perspectives. El primer enfocament sobre la matèria va consistir a organitzar experiències agradables i fluides tant en línia com fora d’ella. Això s’ha ampliat en l’actualitat a la detecció d’oportunitats i el seu desenvolupament com a noves fórmules per a crear valor amb els usuaris i les múltiples parts interessades. Fins i tot també, per a garantir que totes les parts interessades participen activament en la definició de noves pràctiques i descripcions del que resulta valuós. Cadascuna d’aquestes perspectives implica diferents mentalitats, eines i pràctiques; és a dir, diferents recursos, alguns dels quals estan a l’avantguarda del service design.

El contingut del Master en Service Design segueix un procés iteratiu que repassa les tres perspectives del service design aplicant-les a projectes consecutius en petits equips. Els projectes passen per les mateixes fases del disseny —recopilació d’informació, síntesi creativa, desenvolupament iteratiu i preparació per a l’execució—, però van aconseguint gradualment majors dimensions i es van abordant des de perspectives més riques i complexes. D’aquesta manera, es pretén que l’alumnat es familiaritzi amb la incertesa inherent al service design. I, al mateix temps, sigui capaç d’enfrontar-se a reptes cada vegada més exigents.

Objectius

Aquest curs té com a objectiu desenvolupar i reutilitzar les habilitats que han aconseguit els dissenyadors, i ajudar-los a desenvolupar recursos complementaris que recolzin el seu treball amb complexitat estratègica i humana dins d’un  de servei. En particular:

– Entendre les diverses perspectives conceptuals del service design i els criteris per a saber quina d’elles s’ajusta  a cada intervenció de disseny.

– Practicar enfocaments, mètodes i eines específics per a la creació de nous serveis, l’avaluació i transformació dels serveis ja existents i la realització de canvis en les organitzacions de serveis.

–  Fomentar una actitud experimental, l’autoorganització i la capacitat per a col·laborar amb equips multidisciplinaris i interdisciplinaris, així com amb usuaris i altres parts interessades.

–  Fomentar la sensibilitat i el sentit crític cap a les últimes novetats en service design i desenvolupaments sociotècnics que tenen un impacte en l’economia de serveis.

Metodología

L’experiència d’aprenentatge d’aquest curs es basa en:

– Treballs pràctics d’una manera eminentment experimental en diversos projectes reals per a empreses seleccionades per IED Master.

– Comprensió del marc teòric i dels fonaments del service design, com a principis rectors per a la presa de decisions. 

– Coneixement directe de casos exposats pel personal docent i els conferenciants convidats. El contingut del curs segueix un procés que repassa les tres perspectives del service design aplicant-les a projectes en petits equips. Els projectes passen per les mateixes fases del disseny —recopilació d’informació, síntesi, desenvolupament i preparació per a l’execució—, però van aconseguint gradualment majors dimensions i es van abordant des de perspectives més riques i complexes. D’aquesta manera, es pretén que l’alumnat es familiaritzi amb la incertesa inherent al service design. I, al mateix temps, sigui capaç d’enfrontar-se a reptes cada vegada més exigents. Per exemple:

– Des de descobrir per si mateixos quina és la principal oportunitat i la forma adequada d’intervenir, fins a involucrar a uns altres i facilitar el procés de presa de decisions.

– Des de participar en activitats totalment dissenyades i facilitades pel cos docent, fins a arribar a ser progressivament autodependent i gestionar el seu propi treball en equip.

– Des de treballar amb una perspectiva reduïda de les interaccions entre un usuari i un proveïdor, passant per una perspectiva intermèdia de les relacions en un ecosistema de serveis, fins a aconseguir finalment una perspectiva a gran escala de les conseqüències intencionades i involuntàries de    nous valors i  pràctiques socials.

Perfil de l'estudiant

Professionals i acabats de graduar que estiguin interessats a continuar els seus estudis per a adquirir recursos en les diferents perspectives del service design i participar en projectes d’avaluació, redissenyo i innovació del servei des d’una perspectiva multidisciplinària i interdisciplinària.

Tant els dissenyadors de productes, digitals, gràfics i d’interiors, com els professionals de gestió / màrqueting, sociologia, antropologia i recerca, entre altres, podran actualitzar els seus coneixements i adquirir nous recursos en lògica de serveis i disseny de serveis que no formen part dels seus coneixements especialitzats.

Sortides Laborals

Els graduats estan capacitats per a incorporar-se a diferents tipus de projectes relatius a innovació i transformació de serveis. Els aborden des de diferents perspectives i amb les eines pertinents per a interpretar i intervenir des d’una comprensió global del servei i el disseny. Aborden els desafiaments plantejats pels canvis actuals i futurs en els sistemes de servei dins d’equips autònoms multidisciplinaris i amb la contribució activa dels usuaris i altres parts interessades.

Depenent del perfil i l’experiència prèvia de cada alumne, podran treballar com a consultors o internament per a organitzacions privades, sense ànim de lucre i públiques en algunes de les següents àrees o funcions:

– Dissenyador de servei

– Dissenyador estratègic

– Investigador d’experiència en servei

– Investigador de disseny

– Estrateg d’experiència d’usuari

– Design thinker o consultor en design thinking

– Dissenyador d’experiència del client

– Dur a terme estudis relacionats amb la detecció de noves oportunitats de servei

– Dur a terme estudis vinculats a l’avaluació de serveis existents

– Liderar o facilitar processos de desenvolupament col·laboratiu de nous serveis

– Liderar o facilitar la transformació en serveis existents i equips de proveïdors de serveis

 
 

COORDINADOR

Itziar Pobes

Dissenyadora de serveis i cofundadora de WeQuestion Our Project, un estudi de disseny de serveis amb seu a Barcelona. Treballa per a empreses i organitzacions públiques a nivell local i europeu en àmbits com la salut i l’envelliment, educació, desenvolupament local, atenció al client i col·laboració empresarial en els ecosistemes de serveis. La seva experiència prèvia s’ha centrat en la recerca de l’experiència de l’usuari i el disseny de contingut.

Ha cursat una llicenciatura en Filosofia i una llicenciatura en Traducció i Interpretació, un postgrau en Pensament de Disseny i Innovació en Elisava, i actualment cursa un MBA en Innovació i Disseny de Serveis en la Universitat Politècnica Laurea de Finlàndia.

Així mateix, és professora habitual o professora visitant en disseny de serveis, creació de prototips de serveis i creació conjunta en diverses escoles de disseny, universitats (com la Universitat de Barcelona o la Universitat Pompeu Fabra), escoles de negocis (com IESE) i serveis de formació interna per al govern.

Altres Cursos Relacionats

Master en Design Management
Més info +
Postgrau en Design for Innovation Strategy
Més info +
Master en Innovation Strategies and Entrepreneurship - Intensiu
Més info +
Curs d'estiu en Design Thinking and Co-creation
Més info +
Curs d'estiu en Design Thinking for Business Transformation
Més info +

Noticies relacionades

Els secrets dels murs de Poblenou
Més info +
Dissenyant al CERN el futur de la humanitat
Més info +
Solucions per a detectar i tractar la salut mental
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable: Istituto Europeo Di Design, S.L B-80813959

Finalitat: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

Aquesta és la finalitat bàsica del formulari

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes les condicions legals

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes rebre informació comercial

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació):

- Dades identificatives

- Dades acadèmiques i professionals

Aquesta informació és necessària per a realitzar les finalitats que es descriuen en l'anterior apartat, en cas contrari no podrem informar-lo, ni tramitar la seva matrícula o expedient acadèmic.

Destinataris de les teves dades:

T'informem que a la teva informació accedeixen certes entitats d'acord amb regulacions de llei que ens obliguen a comunicar les teves dades personals.

Així mateix, previ el teu consentiment exprés cediríem les teves dades a entitats integrants del grup a què pertany Istituto Europeu di Design, SL, ia aquelles que puguin ser del teu interès un cop establerta la relació comercial amb tu, i es pot consultar cessionaris a la seu de Istituto Europeu di Design, SL, amb l'única finalitat d'informar-te de les nostres ofertes i serveis.

Drets:

Si ho desitja tens dret a accedir, rectificar, cancel·lar ja oposar a aquells tractaments que no vulguis, per això hauràs d'enviar un escrit a l'adreça dalt indicada oa l'adreça de correu electrònic: baja@madrid.ied.es, adjuntant una fotocòpia del seu DNI o NIE i indicant en l'assumpte "Protecció de Dades".

Si necessites més informació pots consultar aquí

Per continuar utilizant la pàgina web, accepti l'ús de les cookies. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close