Master en Design for Virtual Reality
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: NAVIA: La gent, la ciutat, el mar | Management

Projecte: NAVIA: La gent, la ciutat, el mar

Sol·licitar informació

Master en Design for Virtual Reality

Edició:

Idioma: Anglès

Duració: 6 mesos

Format: 18 de gener de 2021

Horari: Dilluns, dijous, divendres i dimecres alterns, de 18.30h a 22.40h

Crèdits: 60*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 15.400€ (Taxa de matrícula 3.900€ + taxa de curs 11.500€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Master en Design for Virtual Reality prepara a una nova generació de dissenyadors en la creació d’experiències i solucions immersives mitjançant l’ús de tecnologies i eines de Realitat Virtual. Amb un fort component creatiu i tecnològic, promou noves formes de dissenyar, aprendre i interactuar mitjançant el desenvolupament de narratives innovadores.

Els experts assenyalen que l’impacte de la Realitat Virtual en les nostres vides serà comparable al d’internet o els smartphones i les seves possibilitats en multitud d’àmbits — educació, entreteniment, digitalització de les ciutats, mercat audiovisual, arquitectura, automoció, enginyeria o acció social– són immenses.

És per això que el mercat laboral demanda cada vegada més professionals que comprenguin l’escenari actual i futur, així com el potencial de les tecnologies existents i tinguin una visió creativa sobre el disseny de continguts, experiències, productes i serveis.

Pel seu contingut especialitzat, es tracta d’un màster pioner a Europa. El seu programa es divideix en Design Studio, que abasta les assignatures del mòdul teòric, Design Tech, on s’aborda el maneig de hardware i software específics de la Realitat Virtual, i Design Lab, un laboratori immersiu per a la creació i desenvolupament de projectes i experiències en diferents àrees.

 
Estudiante del Master en Design for Virtual Reality probando VR y AR en Construmat
Estudiant del Master en Design for Virtual Reality VR i AR a Construmat

Objectius

– Comprendre els processos i metodologies per al disseny, desenvolupament i producció d’experiències immersives, comunicatives, emocionals i socials en Realitat Virtual.

– Desenvolupar narratives, entorns i serveis a través del disseny i ús de les eines tecnològiques de la Realitat Virtual.

– Incorporar una base àmplia de coneixements, metodologies i eines específics del camp de la Realitat Virtual per a la seva aplicació en el desenvolupament de futurs projectes professionals.

– Adquirir autonomia en el mateix procés d’aprenentatge per a manejar amb fluïdesa hardware i software per al disseny amb Realitat Virtual.

– Experimentar amb les diferents possibilitats de la narració i la immersió en diferents sectors.

– Aprendre a dissenyar un marc conceptual i de recursos a utilitzar per a resoldre problemes durant la projectació i donar solucions tècniques idònies.

– Treballar en equips multidisciplinaris que afavoreixin el debat i la col·laboració per a crear dissenys funcionals i efectius.

Metodologia

El Master està dissenyat per a transmetre coneixements i recursos en àmbits específics de la pràctica professional de la Realitat Virtual. Així, el programa del curs:

– Prepara als estudiants per a ser els protagonistes en el procés de disseny i desenvolupament d’entorns en Realitat Virtual a través de tecnologies i eines d’avantguarda que canviaran la forma en què interactuem entre nosaltres i amb el nostre entorn.

– Forma en els nous mètodes de disseny i eines de Realitat Virtual amb hardware i software específics i prepara per a activitats professionals relacionades amb el disseny d’entorns immersius i noves experiències digitals.

– Inclou sessions tècniques sobre desenvolupament de projectes i execució pràctica, així com sessions de teoria aplicada en les quals es tria un tema clau per a integrar els coneixements.

– Promou el desenvolupament de projectes reals, sobre casos concrets, a partir d’un brief de client (empreses o institucions partners).

– Acosta la realitat del sector professional mitjançant l’assistència a esdeveniments internacionals i conferències, com Mobile World Congress o Sónar +D.

Perfil de l'estudiant

– Arquitectes, dissenyadors d’interiors, i perfils relacionats que desitgin explorar les possibilitats creatives de la realitat virtual en els seus camps professionals.

– Dissenyadors gràfics, dissenyadors multimèdia i d’interacció, animadors, artistes digitals i dissenyadors de productes digitals.

– Persones amb experiència acadèmica o professional prèvia acreditada en el camp del disseny, del sector audiovisual o tecnològic i amb interès a explorar els límits creatius marcats per la tecnologia de la Realitat Virtual.

Sortides Laborals

Existeixen nombroses oportunitats en camps d’experiència i disseny d’interfície, arquitectura de la informació i gestió de projectes i hi ha una gran demanda laboral d’especialistes en Realitat Virtual en sectors com els de l’arquitectura i el disseny d’interiors, la indústria audiovisual i d’entreteniment en estudis i agències, el disseny industrial i l’enginyeria, la digitalització de les ciutats, l’educació o la comunicació.

Els graduats compten amb una àmplia varietat de sortides professionals, com ara:

– VR Storyteller: dissenyador i creador de noves narratives de futur.

– Dissenyador i desenvolupador de continguts per a Realitat Virtual en Unity Engine.

– Director i desenvolupador de contingut per a plataformes de VR.

– Dissenyador de UX amb Realitat Virtual.

– Manager de projectes per a continguts i productes XR / VR.

– Dissenyador d’exposicions i esdeveniments d’entorns immersius.

– Desenvolupador i dissenyador de simulacions en estudis d’arquitectura i disseny.

– Creatiu i especialista VR en animació, postproducció (FX) o estudis de gaming.

– Dissenyador de producte XR en empreses del sector TIC (tecnologies de la informació i les comunicacions) o per a agències interactives i aplicacions comercials.

COORDINADOR

Mery Glez

Des de la seva infància ha viatjat i viscut en diferents països, la qual cosa li ha proporcionat una perspectiva cultural internacional.

En els 15 últims anys, ha treballat en projectes internacionals com a Audiovisual & Interactive Designer amb arquitectes, dissenyadors, desenvolupadors i professionals de comunicació i màrqueting dissenyant i creant continguts audiovisuals intel·ligents per a museus, exposicions, fires, esdeveniments, producte i experiències en Realitat Mixta.

Sòcia de l’estudi Out of Format, integrat per un equip multidisciplinari internacional amb base en Barcelona i Milà. Realitza vídeo projeccions sobre estructures arquitectòniques indoor i outdoor, interactivitat, AR, VR i produccions de vídeo per a esdeveniments, festivals, moda i marques.

Participa en el desenvolupament estratègic de projectes en totes les fases des de la direcció creativa i donant solucions en la tècnica idònia a utilitzar, com en el disseny i desenvolupament de continguts audiovisuals, i la producció i instal·lació d’equips AV (projectors, speakers, sensors…) i programari.

Cofundadora de GEOGAMING, projecte premiat per la Unió Europea pel desenvolupament i l’aplicació de noves tecnologies. El seu objectiu és aconseguir que tots se sentin com si fossin exploradors i fer que cada tema, concepte o ubicació es converteixi en una aventura per descobrir.

Assessora experta en Educació i Indústries Creatives en la Comissió Europea. Diplomada en Video Design, va estudiar també en la SVA (School of Visual Arts) de Nova York i es va graduar en el FabLab en Fabricació Digital i Electrònica del MIT. Imparteix classes en el Departament de Visual Arts de l ‘IED a Milà i Barcelona.

Altres Cursos Relacionats

Master en Interaction Design
Més info +
Curs d'Estiu en Graphic Design in Branding
Més info +
Curs d'estiu en Disseny Gràfic
Més info +
CSP en Disseny Gràfic
Més info +

Noticies relacionades

FOODTURE BARCELONA 2020
Més info +
El Grup IED arriba a Bilbao
Més info +
Inaugurem Point Two, un espai tecnohumanista dedicat a la investigació aplicada al disseny
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat