Master en Disseny Sostenible
EXPLORE IED BARCELONA
 

Master en Disseny Sostenible

Edició: 12ª

Idioma: Espanyol

Duració: 6 mesos

Data d'inici: 26 de setembre 2019

Horari: De dilluns a divendres de 18.30h a 22.40h

Crèdits: 60 *

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 12.400€ (Taxa de matrícula 2.500€ + taxa de curs 9.900€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Master en Disseny Sostenible tracta la sostenibilitat a 360º partint dels materials, la concepció del model de negoci o idea de servei i la rentabilitat econòmica. Els alumnes s’endinsen en la complexitat del disseny de producte i de packaging contemporani, tenint com a base la creativitat, l’anàlisi del projecte, i la incorporació dels nous valors socials com la sostenibilitat.

Como proyecto final se desarrolla un reto real con la colaboración de empresas de producto y/o servicios como Artemide, Fluvia, Santa&Cole o Comú de Canillo en Andorra, para dar soluciones a situaciones reales.

Especialitzacions

El Master en Disseny Sostenible es compon d’una base transversal seguida per una especialització. D’aquesta manera en el curs acadèmic s’obté una de les següents titulacions: Master en Disseny Sostenible de Producte, Master en Diseny Sostenible de Packaging o Master en Disseny Sostenible de Moda. Si l’estudiant està interessat en obtenir les dues especialitzacions, podrà realitzar l’altre en el curs següent, quedant convalidada la base transversal i obtenint així la segona titulació de Master.

Disseny Sostenible de Producte

La sostenibilitat és un dels grans vectors de la innovació que implica el domini de nous materials, processos productius, la relació amb l’empresa i els valors socials. El disseny de producte del presente i futur inmediat deu anar més enllà dels clàssics paràmetres d’estètica i funció, per a endinsar-se en una mirada molt més complexa. La visió global dels dissenyadors és una oportunitat per a conseguir resultats diferenciats i diferenciació professional.

Disseny Sostenible de Packaging

Una oportunidad per a reconsiderar el sector a partir de nous reptes medioambientals y de sostenibilitat estudiats. L’especialitat de Packaging explora el disseny d’embalatge, atenent a les seves consideracions estructurals, funcionals i expressives i indagant en els nous materials, processos i serveis amb els que el sector haurà d’afrontar els actuals reptes de gestió social, econòmica i medioambiental.

Disseny Sostenible de Moda

Aquest programa ajuda a comprendre el context en què es troba la indústria tèxtil-moda: la seva relació amb els reptes socials i mediambientals als quals s’enfronta el planeta i la rellevància de la sostenibilitat en la definició de els models de negoci del futur. Partint d’aquí, s’aporta coneixement sobre materials i processos més sostenibles, estratègies d’ecodisseny, models de servei així com altres eines i habilitats necessàries per contribuir a una transició cap a una moda més sostenible. Així l’estudiant amplia la seva visió del disseny incorporant l’ecologia, la sociologia i la filosofia a la funcionalitat i l’estètica del disseny de moda i així poder identificar les oportunitats que se li presenten per poder contribuir al benestar i la prosperitat a llarg termini.

Objectius

– Formar a professionals del disseny en l’àmbit de la innovació, la creativitat i la gestió de projectes i equips de professionals.

– Abordar amb especial interès i profunditat la temàtica de la sostenibilitat, tratant de donar una formació multidireccional i mostrant les diferents facetes i punts de vista. En aquest sentit, l’objetiu és crear dissenyadors amb formació puntera en aquest camp que s’intueix com a gran motor d’ innovació dels pròxims anys.

– Tractar la sostenibilitat a 360º, integrant el disseny en: materials, concepció del model de negoci o idea de serveis associats i rentabilitat econòmica.

Metodología

Transversalment i durant el desenvolupament d’aquestes assignatures, es realitzaran seminaris i workshops amb especialistes invitats per a desenvolupar de manera pràctica diferents temes d’interès i refermar els coneixements obtinguts a les assignatures teòrico-pràctiques. El Màster està portat per un equip docent format per professionals punters, especialitzats en cada una de les àrees pioneres de les que transmeten coneixements i metodologies als estudiants.

Els continguts del Master es distribueixen en 5 continguts temàtics: Sostenibilitat, Tècniques, Gestió, Projectes i Especialització.

Perfil de l'estudiant

Perfils creatius interessats en el potencial del disseny com a agent de canvi per donar resposta a reptes socials i mediambientals.

Dissenyadors de producte, dissenyadors de moda o dissenyadors tèxtils, enginyers en disseny industrial i enginyers que vulguin introduir-se en el disseny. Arquitectes i interioristes, interessats en el disseny de producte orientat a la sostenibilitat ia les noves metodologies creatives.

Sortides Laborals

Després de cursar el màster els estudiants tenen competències per desenvolupar-se professionalment tant en estudis de disseny com en departaments tècnics i d’innovació així com també desenvolupar els seus propis projectes i idees de negoci vinculades al disseny. Reben formació per incorporar-se en equips de disseny i innovació en empreses i estan preparats per aportar valor en estudis de disseny i/o generar el seu propi camí professional creant un negoci innovador o el seu propi estudi creatiu.

COORDINADOR

ORIOL GUIMERÀ

Sostenibilitat i producte

Director artístic, dissenyador de productes i assessor en disseny especialitzat en dinamització de la innovació. Va estudiar a Elisava i es va graduar al 1994. Va treballar a Milà per aprendre dels clàssics en un estudi multicultural com Isaho Hosoe Design, amb qui va guanyar el Compasso d’Oro.

Al 1998 va estudiar postgraus en creació i gestió d’empreses abans de crear el seu estudi de disseny multidisciplinari i de producte: Tàctica, un projecte pioner al país. Al 2006 va assumir la direcció de disseny a temps parcial de Simon Lighting per generar producte de valor afegit on desenvolupa un profund canvi conceptual en processos.

Al 2008 va fundar GuimeraiCinca, estudi de disseny de producte especialitzat. La col·laboració va cessar al 2013 per enrolar-se com a director creatiu i màrqueting a l’empresa de Smart Cities orientada a mobilitat urbana ParkHelp.

Actualment, desenvolupa tasques de director creatiu en el grup Font Barcelona-Fontini i dirigeix l’estratègia de desenvolupament de l’àrea de Design de l’IED Barcelona. Ha col·laborat, a més de les citades, amb nombroses empreses com Alstom, Santa&Cole, Kibuc, NaniMarquina, Kettal, Lamp i Estiluz. Ha estat galardonat amb el Red Dot, el premi del Jurat de Maison Object i diversos Delta Award Selection.

JORDI BLASI

Packaging

Dissenyador Industrial, ha treballat per a diversos estudis a les àrees de producte, packaging, mobiliari i il·luminació. Té una àmplia experiència en les diferents fases que intervenen en el procés de disseny, des de la conceptualització fins al desenvolupament de nous productes.

Establert com a dissenyador autònom en 2010, actualment col·labora per a clients com ara Estiluz, Vilagrasa, Made Design, Pedret Barcelona, Leds-C4 i Faro Barcelona.  Compagina la seva activitat professional amb la docència i com a redactor en mitjans de comunicació especialitzats en disseny, entre els quals destaquen les revistes On Diseño i Experimenta.


F A R & S O U N D 

Moda

Equip de professionals compromesos amb la sostenibilitat. Els seus membres procedeixen de diferents àmbits (consultoria de negoci, telecomunicacions i energia, màrqueting & retail de moda i disseny de moda), i decideixen unir-se en 2017 per treballar en la transformació de models de negoci, formes de treball i estructures humanes i facilitar així l’evolució cap a societats més sostenibles.
Convençuts de la capacitat d’incidència que tenen certs sectors i organitzacions en aquesta transformació, en l’actualitat centren el seu treball en el sector tèxtil i el sector de l’alimentació acompanyant a empreses com Inditex i Estrella Galícia en el seu camí cap a la sostenibilitat.

En paral·lel, es dediquen a la investigació, la divulgació i la docència. Imparteixen cursos sobre sostenibilitat en institucions acadèmiques de l’àmbit de la gestió d’empresa i el disseny. Coordinen el CSP en Moda ètica i sostenible a l’IED Barcelona, ​​ja en la seva quarta edició. Entre les publicacions dels seus membres es troben: Moda ètica i Sostenible, Ed. Gustavo Gili, 2014 i Moda i Empresa, Ed. Granica, 2004.

Empreses

Per a que els estudiants desenvolupin el Treball Final de Master (TFM) en el context real del mercat laboral, comptem amb la col·laboració d’empreses seleccionades per IED Master.

En edicions anteriors del Master en Disseny Sostenible de Producte s’han desenvolupat projectes amb empreses reconegudes tals com: Santa & Cole, Artemide, NEXIA, Simon lighting, Común de Canillo (Principat d’Andorra).

Crèdits

La planificació didàctica de tots els cursos IED Master es basa en els criteris que marca l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). IED Master adopta un sistema de crèdits que segueix l’estructura dels European Credit Transfer System (ECTS). IED Master expedeix exclusivament títols privats propis.

Altres Cursos Relacionats

Master en Design Management
Més info +
One Year Course in Global Design
Més info +

Noticies relacionades

Els secrets dels murs de Poblenou
Més info +
Dissenyant al CERN el futur de la humanitat
Més info +
Solucions per a detectar i tractar la salut mental
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable: Istituto Europeo Di Design, S.L B-80813959

Finalitat: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

Aquesta és la finalitat bàsica del formulari

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes les condicions legals

- Aquesta és la finalitat que apareix quan marques que acceptes rebre informació comercial

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació):

- Dades identificatives

- Dades acadèmiques i professionals

Aquesta informació és necessària per a realitzar les finalitats que es descriuen en l'anterior apartat, en cas contrari no podrem informar-lo, ni tramitar la seva matrícula o expedient acadèmic.

Destinataris de les teves dades:

T'informem que a la teva informació accedeixen certes entitats d'acord amb regulacions de llei que ens obliguen a comunicar les teves dades personals.

Així mateix, previ el teu consentiment exprés cediríem les teves dades a entitats integrants del grup a què pertany Istituto Europeu di Design, SL, ia aquelles que puguin ser del teu interès un cop establerta la relació comercial amb tu, i es pot consultar cessionaris a la seu de Istituto Europeu di Design, SL, amb l'única finalitat d'informar-te de les nostres ofertes i serveis.

Drets:

Si ho desitja tens dret a accedir, rectificar, cancel·lar ja oposar a aquells tractaments que no vulguis, per això hauràs d'enviar un escrit a l'adreça dalt indicada oa l'adreça de correu electrònic: baja@madrid.ied.es, adjuntant una fotocòpia del seu DNI o NIE i indicant en l'assumpte "Protecció de Dades".

Si necessites més informació pots consultar aquí

Per continuar utilizant la pàgina web, accepti l'ús de les cookies. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close