Postgrau en Food Event Design
EXPLORE IED BARCELONA
 

Postgrau en Food Event Design

Edició:

Idioma: Espanyol

Duració: 6 mesos

Data d'inici: Online 18 de gener 2021 + Presencial 29 d'abril 2021

Horari: Presencial: Dilluns, dimecres i divendres, de 18.30h a 22.40h

Crèdits: 30*

Biada 11; 08012 Barcelona, España

Preu: 6.300€ (Taxa de matrícula 2.000€ + taxa de curs 4.300€).
Informa't de les facilitats de pagament i condicions especials.

Introducció

El Postgrau en Food Event Design forma a professionals en la creació i desenvolupament d’esdeveniments gastronòmics sensorials i únics en el marc de la presentació d’un producte o servei.

El Food Event Designer és un especialista cada vegada més demandat per empreses i particulars que volen presentar les seves propostes d’una forma especial i diferent. S’encarrega així de dirigir un equip multidisciplinari (cuiners, gràfics, interioristas, etc.) al llarg de totes les fases de l’esdeveniment a organitzar.

El Postgrau s’imparteix seguint la metodologia blended learning, que combina tecnologia i mitjans digitals (online) amb classes presencials. A més, inclou conferències d’experts, visites a diferents espais i workshops.

Food Event Design

Objectius

– Desenvolupar un llenguatge propi a partir de la relació entre cultura gastronòmica, l’art i el disseny.

– Treballar en un equip multidisciplinari amb les diferents figures professionals que col·laboren en un esdeveniment culinari.

– Disposar de les eines i coneixements necessaris per desenvolupar un projecte en totes les seves fases.

Metodologia

Els continguts del Postgrau en Food Event Design s’imparteixen amb una metodologia blended a través del campus connectIED i classes presencials.

Contingut Online

En aquests continguts s’accedeix a uns coneixements específics vinculats als mòduls d’esdeveniments i creativitat.

Segueixen la metodologia d’aprenentatge basada en la resolució de reptes: consisteix a resoldre diverses activitats vinculades a una situació fictícia a través dels recursos proporcionats. Aquestes tasques es desenvolupen de forma autònoma, seguint el calendari de lliuraments establert.

Un especialista en cadascun dels mòduls orienta al llarg d’aquest procés d’aprenentatge a través de la plataforma connectIED.

Contingut presencial

Enllacen els continguts dels mòduls d’esdeveniments i creativitat amb els altres que componen el curs: tècniques de cuina i material comestible, la figura del Food Event Designer i el projecte final.

Aquests continguts s’imparteixen a través de:

– Classes teoricopràctiques que assenten de manera sòlida les bases de coneixement per garantir l’èxit en l’execució d’idees. En classes teòriques s’arriba també a la resolució de casos pràctics prenent exemples de la realitat o desenvolupant projectes específics sobre temàtiques concretes per enriquir els continguts del programa.

– Conferències que acosten les experiències d’alguns dels professionals més destacats del sector, per tal de conèixer diversos exemples de la realitat actual, resoldre dubtes i inquietuds i establir una sòlida xarxa de contactes.

– Visites que ofereixen la possibilitat de veure in situ els diversos espais en els quals es desenvolupen algunes de les activitats professionals de cada sector.

– Tallers o workshops en els quals es posen en pràctica els coneixements adquirits durant el curs i s’experimenta amb diferents eines de treball.

Perfil de l'estudiant

El curs s’adreça a diplomats i / o llicenciats en diferents disciplines del Disseny (Disseny Industrial, Disseny Gràfic, Disseny d’Interiors, Disseny de Moda, Arquitectura) i Belles Arts que vulguin ampliar els seus coneixements en un sector diferent i complementari a la seva formació.

Es realitzarà una entrevista prèvia per valorar l’interès i la motivació del candidat.

Podran accedir als programes els participants que acreditin una titulació universitària o un grau propi d’universitat. Els candidats que no tinguin la titulació universitària requerida, podran accedir a determinats programes en virtut dels seus mèrits professionals. En aquest cas, i amb caràcter discrecional per part de l’IED Barcelona, es determinarà quin tipus de certificació s’obtindran.

Sortides Laborals

El Postgrau en Food Event Design forma un nou perfil professional que dirigeixi un equip d’especialistes (cuiners, gràfics, interioristes, etc.) per proposar tot tipus d’experiències gastronòmiques dins d’un esdeveniment i especialistes que sàpiguen projectar el moment gastronòmic en un esdeveniment.

Per tant, l’estudiant pot formar part de l’equip d’una agència de gestió d’esdeveniments o també dirigir una empresa de càtering.

COORDINADOR

SERGI FREIXES

Investigador i Dissenyador gràfic. Va cursar els estudis de disseny gràfic a La Massana. L’avalen els seus anys com a creatiu a l’estudi d’Enric Satué (Premi Nacional de Disseny).

És coautor dels llibres “Llibres Prohibits” i “Revistes Prohibides” amb Viena Editorial i “El món de la cervesa artesanal” amb Larousse Editorial. Actualment dirigeix el seu estudi on col·labora amb les millors editorials del país i és director editorial de Beta Editorial.

És comissari de diferents exposicions, com “Contes en guerra. Literatura infantil en temps de guerra” i “Menús de Guerra, cuina d’avantguarda i supervivència” per al Museu d’Història de Catalunya, i és director d’art de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica.

Altres Cursos Relacionats

Postgrau en Disseny i Gestió d'Esdeveniments
Més info +
CSP en Moda i Visual Merchandising
Més info +

Noticies relacionades

FOODTURE BARCELONA 2020
Més info +
El Grup IED arriba a Bilbao
Més info +
Inaugurem Point Two, un espai tecnohumanista dedicat a la investigació aplicada al disseny
Més info +Vull rebre informació de beques, cursos, promocions i esdeveniments exclusius per a mi


Responsable del Tractament: Istituto Europeo Di Design S.L

Delegat de Protecció de Dades: jgarnica@prolaw.es

Finalidad: La informació recopilada al lloc web únicament serà utilitzada per a les següents finalitats:

- Rebre informació de cursos

- Rebre ofertes, promocions i esdeveniments exclusius per a mi

Tipus d'informació que recopilem (Legitimació): Consentiment exprés.

Destinataris: No es cediran dades a tercers. En cas de que es realitzi, previament es sol·licitarà el seu consentiment exprés.

Dretss: Vostè té el dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a aquells tractaments de les seves dades que no desitgi. Pot trobar la manera de procedir a la nostra política de privacitat.

Informació adicional: Política de Privacitat