NOU FORMAT MIXT DE L’IED ESPANYA
EXPLORE IED BARCELONA
 

Colección: DINO | Fashion

Colección: DINO

NOU FORMAT MIXT DE L’IED ESPANYA

IED Master de l’IED Espanya adoptarà a partir del pròxim any acadèmic un model acadèmic mixt en resposta a la complexitat de la nova realitat post-COVID i amb l’objectiu de flexibilitzar el seguiment dels continguts i facilitar l’aprenentatge. Aquest sistema contempla classes presencials, que poden ser impartides tant en les instal·lacions (amb % diferent depenent del programa) com a l’ aula virtual (simultani) i que es combinen amb continguts impartits a distància.

El nou format respon a les noves realitats que es perfilen arran de la crisi sanitària i que l’ IED afronta com a repte per a impulsar la innovació i explorar nous camins. Des de l’ aposta pel disseny com a generador de canvi, la voluntat de l’ IED Espanya és continuar estant prop de tots i cadascun dels estudiants, amb independència de la seva ubicació.

A aquest repte es suma l’ èxit en la implementació de plataformes virtuals durant aquests mesos, que ha assentat les bases d’ un nou període en el qual l’ escola es compromet a oferir totes les garanties d’ accés i continuïtat de la formació.

D’una banda, les classes presencials a les seus de l’ IED seguiran conectant l’ alumne amb el seu entorn, amb una realitat física i palpable que li permet experimentar en els tallers, prototipar i socialitzar. Aquestes classes es complementaran amb continguts a distància per a treballar de manera remota amb reptes i exercicis que potenciïn l’ aprenentatge i impulsin l’ anàlisi crítica. A més, els continguts pujats a la web
permetran a l’ estudiant anar al seu propi ritme.

L’ experiència a distància contribuirà a accelerar l’ adquisició de coneixements en aquelles àrees o matèries més susceptibles de ser impartides en format online, la qual cosa estalviarà temps de desplaçament a l’ estudiant sense perdre la connexió amb el grup i sense renunciar a l’ experimentació o treball en equip.

Eines, metodologies en instal·lacions

Les diferents seus de l’ IED estan equipades amb les tecnologies necessàries perquè totes aquelles persones que no puguin assistir físicament a les aules puguin seguir les
classes gràcies a la plataforma virtual. Per als continguts presencials organitzats perquè tinguin assistents en aula i altres connectats en virtual, s’ ha dissenyat una metodologia dinàmica i inclusiva que manté el treball en equip.

L’ IED ha convertit els seus edificis en centres segurs. Si bé és responsabilitat de cadascú complir les normes marcades per les autoritats sanitàries, l’ escola ha realitzat un important esforç en les seves instal·lacions per a garantir la seguretat i la salut de tota la Comunitat IED.

En els masters de l’ IED Barcelona amb inici el 22 de setembre de 2020, s’ impartiran només continguts online fins a finals d’ octubre i, a partir de novembre, s’ activaran les classes presencials en paral·lel, sempre depenent de les indicacions del Ministeri de Sanitat.

Els masters de l’ IED Madrid, amb inici el 5 d’ octubre de 2020, ho faran amb el format mixt descrit, podent incrementar gradualment les activitats in situ, sempre depenent de les indicacions del Ministeri de Sanitat.

Les instal·lacions estaran obertes de dilluns a dissabte per a assegurar més participació presencial amb totes les mesures de seguretat per a preservar la salut de tota la Comunitat IED.